Bedrijfsfilm laten maken: 3 tips

bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken is iets waar je goed over na moet denken. Voor je aan de slag gaat moet je weten wat je wilt bereiken. Waarschijnlijk wil je je werknemers iets vertellen. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Om te beginnen hier alvast wat tips om goed van start te gaan.

#1: Een sterk verhaal

Als je een bedrijfsfilm wilt laten maken is het belangrijk om eerst goed na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen. Welk verhaal wil je vertellen? Wat wil je duidelijk maken met je bedrijfsfilm en op welke manier wil je dit gaan doen? Als je een bedrijfsfilm laat maken is vooral deze laatste vraag heel belangrijk. Door middel van een bedrijfsfilm kun je je boodschap namelijk op een boeiende en leuke manier overbrengen. Gooi een beetje humor in de mix en je weet zeker dat je met deze video de aandacht van je bezoekers grijpt.

#2: Niet te lang

De grootse uitdaging bij het vertellen van een verhaal is om de aandacht van kijker (of luisteraar) vast te houden. Wanneer je een bedrijfsfilm wilt laten maken die onthouden wordt, houdt dan rekening met de lengte van je video. De voorkeur gaat uit naar een bedrijfsfilm van tussen de 60 en 90 seconden. Een bedrijfsfilm die niet te lang duurt en ook nog eens vermakelijk is zorgt voor aandacht. Aandacht zorgt voor het onthouden van je boodschap, en dat is wat we willen, toch?

#3: Doe het goed

Wanneer je een bedrijfsfilm gaat laten maken moet je er goed over nadenken tot wie de video zich zal richten. Zorg dat je op hetzelfde level zit als je toekomstige kijkers. Bij een bedrijfsfilm is het belangrijk dat iedereen je boodschap begrijpt. Maakt je boodschap daarom niet te ingewikkeld. Wees helder en begrijpelijk in je taalgebruik. Jouw kijkers hebben waarschijnlijk al de nodige kennis van jouw bedrijf, maar dat betekent niet dat je met moeilijke termen moet gaan smijten. Dat zal het kijkplezier naar beneden halen. Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Verplaats je dan goed in je publiek. Probeer het verhaal te bekijken door de ogen van jouw publiek.

Wil je meer tips of uitleg of een keer praten met een expert? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.