Online commercial van jouw bedrijfsfilm maken?

 

Heb je je wel eens gerealiseerd dat je met jouw bedrijfsfilm nog veel meer kunt doen dan je in eerste instantie zou denken? Omdat wij graag willen dat jij het maximale uit je bedrijfsfilm haalt, leggen we hieronder wat meer uit over het toepassen van jouw bedrijfsfilm als online commercial.online commercial

Een TrueView campagne voor jouw bedrijfsfilm

Om je bedrijfsfilm aan je publiek te tonen plaatst je deze in veel gevallen op YouTube of Vimeo. Via deze platformen kun je je bedrijfsfilm gemakkelijk verspreiden. Hier komt het voordeel bij dat je van jouw bedrijfsfilm een online commercial kunt maken. Een TrueView campagne maakt het mogelijk om een call-to-action toe te voegen op het moment in jouw video waar het ertoe doet.

Bumperadvertenties

Een andere slimme manier om jouw bedrijfsfilm in te zetten als online commercial is met behulp van een bumperadvertentie. Een bumperadvertentie is een advertentie van maximaal zes seconden die zich afspeelt voorafgaand aan een YouTube video. Je kunt bijvoorbeeld een korte versie van jouw bedrijfsfilm gebruiken als teaser voor de ‘echte’ bedrijfsfilm. Een andere optie is om een bumperadvertentie te maken speciaal voor jouw bedrijfsfilm.

Online commercial: Zo werkt het in de praktijk

Het klinkt natuurlijk allemaal mooi en aardig, maar hoe werkt een online commercial in de praktijk? We helpen je graag op weg met onderstaande tips:

Tip 1: Ga je gebruik maken van een TrueView campagne? Zorg dan dat je boodschap kort en krachtig is. Het liefst minder dan 30 seconden. Een korte commercial houdt de aandacht beter vast. Op je website kun je met een langere animatie dieper op de materie in gaan.

Tip 2: Probeer eens het één en ander uit. Door verschillende advertentievormen te testen kom je erachter welke vorm het meest effectief is.

Tip 3: Wees creatief en leer wat er het beste werkt voor jouw online commercial. Heb je bijvoorbeeld een call-to-action overlay toegevoegd? Probeer eens een video zonder call-to-action overlay. Verander de indeling. Zo ontdek je wat jouw kijker aantrekt. Pas deze kennis toe in je advertentie.

Tip 4: Niet zo gewoontjes. Er zijn enorm veel advertenties te vinden op het internet. Hierdoor onthoudt de kijker je boodschap minder goed. Denk dus goed na over de inhoud van je advertentie. Val op! Wees grappig, krachtig of gewoon anders. Zo blijft je online commercial interessant voor de kijker.

Tip 5: Weet wie je doelgroep is. Verdiep je in je doelgroep en leer wie het beste op jouw Trueview- of bumperadvertentie reageert. Pas hier vervolgens je targeting methode op aan. Dit zal voor meer views zorgen.

 

Wil je meer uit je bedrijfsfilm halen? Dan zijn er dus een heleboel mogelijkheden. Het is aan jou om te bepalen welke advertentievorm het beste past bij jouw organisatie. Meer weten over online commercials? Neem dan contact met ons op!