Bedrijfsfilm productie: 5 tips

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe manieren om te binden met bestaande maar ook met potentiële klanten. Een bedrijfsfilm laten maken is een effectieve oplossing om klanten aan te spreken op een manier die verder gaat dan een platte tekst of stilstaande afbeeldingen. Hier zijn 5 tips om deze communicatiemanier ten volle te benutten

Bedrijfsfilm

  1. Houd het kort. Een belangrijke factor om bij elke promotie of bedrijfsfilm rekening mee te houden is dat de kijker een hele korte aandachtsboog heeft. Een video langer dan drie minuten zal door niet veel mensen volledig afgekeken worden.
  2. Concentreer op een paar kernpunten van je organisatie. Onthoud dat een bedrijfsfilm niet als doel heeft om klanten de rijke historie van je bedrijf te laten zien. Gebruik de video om klanten te verleiden om meer over je bedrijf te weten te komen en in contact te komen.
  3. Wees duidelijk met je boodschap. Wat is het unique selling point van je bedrijf? Waarom zouden mensen jouw producten moeten gebruiken in plaats van die van je concurrenten? Wanneer je voor jezelf een dergelijke opsomming maakt, bedenk dan wat je concurrentie zou zeggen in dezelfde situatie. ‘Goede service’ is namelijk zo’n standaard term, dat niemand daar meer van opkijkt.
  4. Bedenk wie je wilt aanspreken. Wanneer je de bedrijfsfilm wilt laten zien als onderdeel van een salespresentatie, heb je meer tijd om dieper op je product in te gaan. Maar wanneer je dezelfde video op YouTube plaatst, zal je kijkers daar juist vervelen. Een social media video moet juist kort en scherp zijn, en ervoor zorgen dat men meer over je wilt weten. Daarnaast is het ook zo dat een productvideo voor je personeel niet hetzelfde effect heeft op kijkers waar het product nieuw voor is.
  5. Eindig altijd met een call to action. Je bedrijfsfilm is af. Je hebt het kort gehouden. Je hebt gefocust op één juiste doelgroep. Vergeet echter niet waarom je de video gemaakt hebt. Zelfs als de bedrijfsfilm uiteindelijk op je website verschijnt, voeg een call to action naar de contactpagina of een telefoonnummer toe. Je wilt natuurlijk dat video je helpt bij je sales proces.

Na het lezen van deze tips geïnteresseerd in een bedrijfsfilm voor jouw organisatie? Klik hier om te lezen hoe wij werken, of neem contact op.