Zo lang zou jouw bedrijfsfilm moeten duren
Bedrijfsfilm hoe lang moet deze duren?

Denk je erover om een bedrijfsfilm te laten maken? Er wordt ons vaak gevraagd naar de perfecte lengte voor een bedrijfsfilm. Het antwoord op die vraag is misschien niet zo simpel als je zou denken. Er is namelijk niet 1 antwoord voor alle bedrijfsfilm. Voor je deze vraag kunt beantwoorden moet je jezelf afvragen wat jouw publiek wil zien.

De lengte van een bedrijfsfilm

Zoals ik al aangaf is er dus geen gouden regel voor de ideale lengte van een bedrijfsfilm. Wanneer je een bedrijfsfilm gaat laten maken is het slim om voor je begint naar bedrijfsfilms van andere organisaties te kijken. Natuurlijk is het niet de bedoeling om iets na te maken. Maar je kunt wel leren van hun aanpak. Wat vind je van deze bedrijfsfilms? Waarom vindt je het goed of juist niet? Je zult al snel merken dat alle bedrijfsfilms verschillen in lengte. Is dit het antwoord waar je op hoopte? Waarschijnlijk niet. Ik weet het. Wat ik je wel kan vertellen is onze ervaring. Wij hebben ervaren dat bedrijfsfilms met een lengte van 60 tot 90 seconden het meest effectief zijn gebleken. Dan is het vaak ook nog zo dat hoe korter de bedrijfsfilm is hoe beter. Dit komt omdat binnen deze tijd de aandacht van de kijker kan worden vastgehouden.

De kern van jouw verhaal

Wanneer je een bedrijfsfilm gaat laten maken is het belangrijk dat je de kern van je verhaal vertelt. Sla niet teveel zijwegen in. Jij kent jouw organisatie als geen ander. Dat betekent dat je er een heleboel over kunt vertellen. Voor het laten maken van een bedrijfsfilm is het raadzaam om voor jezelf op een rijtje te zetten wat de belangrijkste punten zijn. Wat is de kern van jouw verhaal. Wat moet het publiek onthouden. Houd je verhaal simpel maar wel interessant.

Houd het spannend

Het is natuurlijk niet zo makkelijk als het klinkt. Je wilt een goed beeld scheppen en alle belangrijke informatie aan je publiek overbrengen. Misschien ben je bang om bepaalde punten weg te laten waardoor er een onvolledig geheel zou ontstaan. Als je erover nadenkt, is zelfs dit geen ramp. Dit betekent dat je publiek met vragen achterblijft en dus wil weten wat het volledige verhaal is. Geef dus ook niet teveel weg, houd het spannend. Je kunt ook altijd verwijzen naar informatie die weergegeven is onder je video. Zo weet je zeker dat de kijker alle belangrijke informatie binnen handbereik heeft.

Wanneer je een bedrijfsfilm laat maken is het moeilijk om te bepalen wat de perfecte lengte is. Focus je minder op de lengte en meer op een kort en krachtig verhaal.

Wil je advies hierover? Neem gerust contact met ons op!