Promotiefilm maken – Storytelling

Wanneer je kiest voor een promotiefilm maken wil je natuurlijk dat deze slaagt. Dit betekent veel kijkers en conversies, en dus een hoog rendement. Hoe maak je zo’n succesvolle promotiefilm? Storytelling biedt hulp. Hier lees je waarom het vertellen van een verhaal een belangrijk aspect is van een promotiefilm maken.

Verbind met de kijker

De traditionele manier van een promotiefilm maken leidt tot standaard, saaie reclames waar mensen niet op zitten te wachten. Het probleem met deze video’s is dat ze amper opvallen en ze je dus ook zeker niet aanzetten tot het ondernemen van een bepaalde actie. Het veelvuldig in beeld komen van feitjes en data rond jouw product of diensten doet ook niet veel goeds. Als je wilt dat men praat over je bedrijf of merk, dan moet je ervoor zorgen dat er een bepaald gevoel bij je kijkers optreedt. Met behulp van storytelling maak je jouw promotiefilm emotioneel.

Maak je bedrijf menselijk

Wanneer kijkers zich verbinden met het verhaal zijn ze ook geneigd om het te delen met anderen. Je kijkers zijn dan dus tegelijkertijd je marketeers.Mensen zijn sociale wezens en kunnen geraakt worden door verhalen van anderen. In plaats van het maken van promotiefilms die enkel uitweiden over feiten en details van een product zou er gebruik gemaakt moeten worden van storytelling. Op deze manier laat je jouw organisatie menselijk overkomen, waardoor mensen zich sneller kunnen associëren met je merk.

promotiefilm maken

Een geslaagde promotiefilm maken

Een promotiefilm die echt effectief is, is niet te lang en bevat een verhaal dat dicht bij je organisatie staat. Daarnaast zet het de kijker aan tot een bepaalde actie. Een promotiefilm maken doe je met storytelling, het brengt een duidelijke boodschap over die onthouden wordt door je publiek en het biedt veel meer voordelen dan de traditionele manier van een promotiefilm maken.

Overtuigd? Vraag naar de mogelijkheden.