Bedrijfsfilm maken – Waarom?

Een bedrijfsfilm maken kan om verschillende redenen. We besteden allen steeds meer tijd achter een beeldscherm, waardoor video als communicatiestrategie steeds vanzelfsprekender wordt. Een goed uitgevoerde videostrategie bespaart tijd en geld, en het succes ervan kan makkelijker gemeten worden. Maar hoe past de bedrijfsfilm hierin? Hier lees je redenen waarom een bedrijfsfilm maken goed is voor jouw organisatie.

Informatieverwerking

Mensen leren op verschillende manieren, en wanneer het om content draait is het overbrengen van informatie één van je belangrijkste doelen. Je legt in je bedrijfsfilm bijvoorbeeld uit waarom iemand van jouw diensten gebruik zou moeten maken, of hoe je product het beste gebruikt kan worden. Wanneer je exclusief gebruik maakt van platte teksten, trek je alleen de ‘lezende mens’ aan. Een bedrijfsfilm zorgt ervoor dat ook de visueel en auditief ingestelde mens bereikt wordt.

Door het gebruik van de bedrijfsfilm trek je consumenten aan die van video houden. En door een beschrijving van de video erbij te plaatsen wordt er ook aan de lezer gedacht. Daarnaast is dit een goede manier is om je vindbaarheid te vergroten.

Een bedrijfsfilm maken en delen

Dankzij Bedrijfsfilm makenplatforms als YouTube en Vimeo wordt het steeds makkelijker om video’s te delen. Het gaat dus niet alleen om een bedrijfsfilm maken, maar ook om deze gedeeld te krijgen. Wanneer je een mooie boodschap brengt met je bedrijfsfilm, hoef je jezelf minder druk te maken om het delen. Anderen voeren de promotie namelijk voor jou uit. De bedrijfsfilm zelf promoten hoeft ook niet veel moeite te kosten. Een makkelijke manier om te beginnen is het delen op je eigen website, blog en social media profielen. Hoe meer interactie er plaatsvindt met je bedrijfsfilm, des te sneller de video opkomt in zoekresultaten en de populariteit toeneemt. En dat is precies wat je wilt!

Ben je geen fan van het schrijven van content? Kies dan voor video, en maak het een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie.