Bedrijfsfilm laten maken: zo doe je het!
bedrijfsfilm laten maken

Je gaat een bedrijfsfilm laten maken. Dit doe je hoogstwaarschijnlijk omdat je je kijkers iets wilt vertellen. Er is een boodschap die je over wilt brengen. Het is aangetoond dat je je doel beter bereikt met een bedrijfsfilm dan met een lange tekst. Je moet het alleen wel op de juiste manier doen. Daar helpen we je graag een handje bij.

Het script is de basis

Voor je aan de slag gaat met realiseren van je bedrijfsfilm zal je goed na moeten denken over het script. Een goed script is de basis van iedere sterke bedrijfsfilm. Wat wil je je doelgroep laten weten? Wanneer je een bedrijfsfilm wilt laten maken is het belangrijk dat je het persoonlijk houdt. Van jou en jouw bedrijf is er maar 1. Laat dus waarom jouw boodschap belangrijk is.

Houd het leuk

Wanneer je een bedrijfsfilm gaat laten maken vindt je het waarschijnlijk belangrijk dat alles er goed uitziet. De video zal waarschijnlijk te zien zijn op je website en moet daarom aansluiten op de identiteit van jouw bedrijf. Denk er dus over na tegen wie je het hebt. Hoe wil deze doelgroep aangesproken worden? En vergeet niet om het een beetje leuk te houden. Het hoeft niet te formeel, met een beetje humor leuk je de boel op. Zorg daarbij ook voor een goede kwaliteit van beeld en geluid en kies de juiste kleuren. Denk over al deze punten na voor je een bedrijfsfilm gaat laten maken.

Houd het doel in zicht

Je gaat een bedrijfsfilm laten maken met een bepaald doel. Het is een uitdagend proces en je zult tegen een heleboel zaken aanlopen. Daarom is het belangrijk dat je het doel van je bedrijfsfilm nooit uit het oog verliest. Waarschijnlijk wil je dat de kijkers na het zien van je bedrijfsfilm iets doen met het gene ze gezien hebben. Vergeet dus niet om een duidelijke call to action toe te voegen aan je bedrijfsfilm. Zorg dat de kijkers zich ook richten op het doel dat jij wilt bereiken.

Sharing is caring…

Wanneer je een bedrijfsfilm hebt laten maken ben je nog niet klaar. Er is nog meer werk aan de winkel. Het is heel belangrijk om je bedrijfsfilm op de juiste manier te delen. Hoe bereikt jouw bedrijfsfilm jouw doelgroep op de juiste manier? En hoe zorgt je bedrijfsfilm er vervolgens voor dat je doel bereikt wordt. Denk hier goed over na wanneer je je een bedrijfsfilm hebt laten maken.