Video marketing vs bedrijfsfilm laten maken

Heb je een bedrijfsfilm laten maken? Heb je dan ook al aan video marketing gedacht? Wanneer je het hoogst haalbare uit je bedrijfsfilm wilt halen, zal je nog aan de bak moeten. Om er voor te zorgen dat je je bedrijfsfilm niet voor niets hebt laten maken is het van groot belang om video marketing op de juiste manier toe te passen. Wij helpen je graag met onderstaande feiten en tips:

Van verhaal naar marketingtool

Om een sterke bedrijfsfilm te laten maken, zal je het verhaal achter jouw organisatie nog eens goed onder de loep moeten nemen. Wanneer je een video gaat laten maken denk je goed na over de kern van het verhaal, maar ook over de boodschap die je mee wilt geven. Wanneer je video af is, kun je even afstand nemen van al deze inhoudelijke informatie. Je kunt erop vertrouwen dat het daarmee goed zit. De volgende stap is om te bepalen hoe je van jouw geweldige bedrijfsfilm een supersterke marketingtool kunt maken.

De feiten op een rij over video marketing

Het klinkt allemaal logisch. Maar misschien twijfel je nog over het belang van video marketing. Hieronder een aantal feiten om je een beter inzicht te geven.

 1. 93% van de online marketeers zal in 2017 online video inzetten;
 2. 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar kijkt online video’s. 80% van de mensen tussen de 50 en 60 doet dit ook;
 3. Er wordt in 1 maand meer online video content geüpload, dan er in 30 jaar is gepubliceerd voor TV;
 4. 74% van al het web verkeer bestaat in 2017 uit online video.

video marketing

Aan de slag

Video marketing is iets wat je moet leren beheersen. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen het wiel opnieuw moet uitvinden. Wanneer je een sterke bedrijfsfilm hebt laten maken, is het van groot belang om hem op de juiste manier te promoten. Wij willen graag dat jouw bedrijfsfilm met behulp van video marketing een vliegende start maakt. Daarom geven we je een aantal tips.

 1. Geef je bedrijfsfilm een aansprekende titel;
 2. Voorzie de video van een interessante beschrijving;
 3. Gebruik tags die je bedrijfsfilm omschrijven;
 4. Voeg een aantrekkelijke thumbnail toe;
 5. Voeg een logo toe aan je YouTube video;
 6. Voeg een call to action toe aan het eind;
 7. Schakel een professional in.

Wil je nog meer weten over de juiste video marketing voor jouw bedrijfsfilm? Neem dan contact met ons op via onderstaande button en we helpen je graag verder.